Hoe werkt Home Vet Eindhoven?

Een afspraak maken is eenvoudig. Vul ons online boekingsformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

We komen bij u thuis en nemen alles mee wat we nodig hebben. De meeste aandoeningen en diensten die u normaal in een dierenkliniek zou krijgen, kunnen bij u thuis worden uitgevoerd. Wij bieden een breed scala aan diensten en behandelingen.

Huisdieren gezondheid vragen

Het vaccinatieschema is afhankelijk van de diersoort en de individuele behoeften van uw huisdier. Afhankelijk van de gezondheid en de levensstijl van uw huisdier zullen onze dierenartsen u adviseren over de optimale vaccinatie voor uw metgezel.

U kunt het vaccinatieschema hier raadplegen.

De algemene vereisten wanneer u met uw huisdier naar het buitenland reist, zijn:

  • Microchip
  • EU Paspoort (binnen EU)
  • Rabies vaccinatie (moet ten minste 21 dagen voor het vertrek worden gedaan)

U kunt hier de vereisten van elk land om te reizen met uw huisdier metgezel raadplegen.

Het behandelingsschema voor vlooien, teken en wormen varieert naargelang het product dat voor uw huisdier wordt gebruikt. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van verschillende producten en hun toepassingsfrequentie:

Cat Flea & Worming schedule_EN

Dog Flea & Worming schedule_EN

Puppy Flea & worming schedule_EN

Kat vlooien- en ontwormingsschema_NL

Hond vlooien- en ontwormingsschema_NL

Puppy vlooien- en ontwormingsschema_NL

Waarom ontwormen?

Alle volwassen huisdieren worden regelmatig met wormen besmet, vooral buitenhuisdieren en binnenhuisdieren die in contact komen met buitenhuisdieren. Sommige dieren staan erom bekend dat ze hun symptomen maskeren als ze ziek zijn, en dat doen ze ook als ze wormen hebben. Bovendien scheiden de wormen die bij onze huisdieren voorkomen larven uit die gevaarlijk kunnen zijn voor de mens.

Waarom is het belangrijk om ook vlooien te behandelen?

Vlooien brengen lintworm over (die de mens kan besmetten), daarom is het belangrijk om ook onze huisdieren tegen vlooien te behandelen.

Wat met teken?

Teken zijn aanwezig in bosrijke gebieden en kunnen ernstige ziekten overbrengen voor zowel dieren als mensen, zoals de ziekte van Lyme.

Tarieven

Onze prijzen voor preventieve zorg vindt u op het tabblad Tarieven. Voor alle andere vragen kunt u contact met ons opnemen en zullen wij u graag helpen.

Natuurlijk niet. Als u onze diensten voor meer dan één huisdier tegelijk boekt, hoeft u de reiskosten maar één keer te betalen.

Splitsing van de reiskosten is mogelijk wanneer de consultaties direct na elkaar worden geboekt en de afstand tussen de huizen minder dan 500m bedraagt.

De reiskosten zijn volledig gratis bij reservering voor 3 huisdieren of meer tegelijk in zones A of B. Voor gebieden buiten deze zones wordt een tarief van 2€/km toegepast.

Voor gebieden buiten de zones A en B wordt een tarief van 2€/km toegepast.